Blog Archive

SOCIAL MEDIA

1990

Thursday, July 21, 2011

Assalamualaikum. :)

Hai hai hai!

Perkembangan mengenai buku? haha. sloooooooooow. Sangat slow. Tapi janji ada effort. Betul?
I sebenarnya nak cerita pasal pengalaman bekerja tapi macam panjang je nak karang. Sekarang pulak dah pukul 10. Dah masa untuk tidur ni. Ya! Sekarang weekdays memang I tidur awal. Paling lewat pun pukul 11. Dah tak remaja kan?

:(

Sekarang ni I sangat berharap masa berlalu dengan cepat. Biar cepat habis practical. Seriously. Dah tak tahan dah. Yang tak tahannya bukan sebab banyak kerja ke apa. company aku ni memang bukan jenis yang seksa pekerja. Kalau office hour from 8 to 5, mmg 8 to 5 je la kita kerja. Tu yang bagus nya kerja dekat company i. even seniors pun tak boleh suruh korang stay back sbb kalau nak stay, itu optional. Tak boleh paksa2.

Yang tak tahannya sebenarnya kena bangun pagi tiap-tiap hari, pergi kerja, dan buat kerja sampai pukul 5. Tak boleh.

Tu la. Dulu teringin lagi nak cepat-cepat habis belajar, nak kerja konon. Padahal belajar jauh lagi seronok.
Sepanjang masa boleh main kot. Kalau rasa tak nak pergi, tak payah pergi (though tak ethical). Lepas tu kelas paling lama pun sampai pukul 4 je. Cuma ade lah kadang-kadang straight sampai pukul 6. Tu pun tak ada lah teruk sangat. Bukan sepanjang masa pun concentrate. Kalau dah tak boleh masuk sangat dah boleh mengelamun. Main ke. kalau dekat tempat kerja, kena kerja,kerja,kerja! Tak boleh tangguh2. Lagi tangguh lagi bertimbun.

Macam mana nak coop ni.

Please please please. Time practical ni je I nak masa berlalu dengan cepat. Lepas practical I nak masa berlalu dengan lambat sebab by the time habis practical dah bulan 11, tinggal lagi satu bulan je umur dah nak 22. Waaaaa tuanya. Tuanya.

21. Dah dikira dewasa lah kan. tapi I still panggil abah punya junior as ‘acik’ or ‘uncle’ padahal kitorang cuma beza dalam 3, 4 tahun gitu. Tak sedar diri.

NA : Kalau perasan, budak tahun 1990 memang selalu dapat path yang payah. 1st year tukar bm to bi, pmr tukar format, 2007 tahu mrsm membanteras couple besar-besaran, spm tukar format, batch 1st accounting dekat puncak perdana, among yg terawal amik FAR 360, MAF waktu part 4 degree tukar format yang lepas tu ditukar balik kepada asal sebab result batch kitorang teruk, dan sekarang, among yang terawal start practical 6 bulan. -.-“ yang baiknya lahir tahun 1990 yang I nampak, elaun MARA naik. :)

1 comment :

Instagram