Blog Archive

SOCIAL MEDIA

Hari penuh kepayahan

Tuesday, May 29, 2012

Assalamualaikum. :)

Should I greet you all happy holiday? tak naaaaaaaaaaak! sebab I tak cuti. sobs2.

paling teruk bila cuti seminggu tapi tak ada plan pape. semua orang tak ade! dekar Shah Alam ni pun duduk sorang-sorang. sobs.

study?

alaaaah, exam lambat lagi. hehe.

because I was so boring, I pun pergilah mengendeng dekat Anur yang nak pergi 'Hari Belia Negara 2012'.

The BEST event on Hari Belia Negara 2012 is the drum competition! SUPERRRRBBB! HIGHLIGHT. MAIN EVENT. PALING TERBAIK. SIAPA TAK TENGOK RUGI KAU.

ok tak. -.-' not the best event. actually it is the ONLY event or competition on Hari Belia that I went to. So, kalau orang tanya Hari Belia ada ape, sumpah I tak tahu pape. Datang terus straight cari drum competition, duduk situ sampai event habis, terus balik. Kiri kanan pun tak tengok.

and I was eyeing this one percussion band from Klang High School. soooo cutteeee. they smile all the time during the drum battle. I think judges like them too. kalau tak takkan jadi juara.

oppps. UiTM PERPAKES pun hebat. hehe.

but seriously, I think they won because they smile. because from my point of view (budak yang tak tahu apa-apa pasal percussion band), the band wasn't the best. ada banyak jer group lain yang lagi baik dari diorang. I like them, but I didn't expect them to win. sekali menang. gila lah.

so next time, when you enter a competition, smile.

I tried to look for 2012 Hari Belia Drum Competition in youtube, tapi tak jumpe. banyak video pasal Teentop lah, U-kiss lah, uwweeeeeeeek!

unlucky for u guys.

and that was the only thing I enjoyed that day. After that, semuanya adalah kesusahan.

:'(

First, jam gila teruk waktu nak keluar dari Putrajaya. We decided to go back at 5 but we only managed to get out of EVENT AREA at 7! dah lah tak breakfast, tak lunch semua, so bila nampak budak-budak camping makan, we drooled. literally.

Kedua bila sampai rumah. I tak ada kunci gate. Normally memang tak kunci pun. Entah kenapa hari tu tiba-tiba ada orang kunci. so kene lah panjat2. if it was just me, maybe I tak rase pape kot, tapi my guests pun kene panjat jugak. dah la kene 3 kali panjat. nak masuk rumah, nak keluar makan, nak masuk balik. sorry Anur, sorry Yone.

Third, sesat bila nak pergi ambil Yone dekat rumah die. what worst? sebenar-benarnya kitorang tak sesat pun. we were on the right track, but suddenly the road got weird and gloomy, kitorang patah balik. padahal betul dah jalan tu. dekat 3 4 kali jugak la buat kerja patah balik patah balik ni. adoi ai.

after all the trouble, kitorang makan buat pertama kalinya untuk hari tu pukul 11.30 malam. gila tak gila.

paling teruk adalah bila sedar sepanjang hari tak ambil gambar rupanya!

:'(

all in all, hari yang penuh dengan kesusahan dan kepayahan. tapi nasib baik I ada kawan-kawan yang sangat baik alolololoooo, even penuh dengan kesusahan, they don't snap. merungut sikit-sikit tu ade, tapi tak de lah sampai marah-marah tak ade mood bagai. Thank you friends. :D


Post a Comment

Instagram