Blog Archive

SOCIAL MEDIA

We may not be the brightest, or the most hardworking student, but ............ we had fun! - Part 1

Monday, July 23, 2012

Assalamualaikum. :)

I dah habis degree u'olls! kelaaaaas kau Athirah. lepas ni nak buat ape? errrrrrr. tak tahuuuu! :(

and I thought it's going to be easy. tapi taaaak langsung! sungguh serabut fikir nak buat ape. Patut kerja kah? Patut sambung belajar kah? tak tahuuuuuuuuuuuuuuu!

please please please don't ask me what I want to do after this. please. I beg u. It's worst than asking an unmarried woman 'Bila nak kahwin?' tau. worst! let me sort it out first then I let you know, okay.

So, before I start doing what I am 'going to figure out' to do, I nak enjoy all the time that I have. mostly with friends lah kan. family jauh sangat. :( Because I know, once I start working, specifically in audit firm, I'm sure, 100% sure, I won't be able to spend time with them as frequent as I do now. sob sob.

:'(

therefore, in appreciation of them, I am going to write about every semester I'm in in UiTM. boleh ke? haha. hopefully tak hangat-hangat tahi ayam. :)

warning : from here onward, this post may contains vain + innocent pictures that may caused headache, nausea, puking, and jealousy? and oh old edited pictures.

I start of with when we were in in Part 2 diploma. cause that's when it all started. During that time, due to an unexplainable ( is this a word?) situation, Puncak Perdana college management team did not allow us to pick our own housemates. They ASSIGNED it for us. 


Hello, did anybody not tell you not to separate a girl from her group??????? nasib lah kena layan semua drama manusia time tu. and I, being so dependent on my friends, mesti lah tak boleh hidup! dan nasib baik lah time tu rumah Ain depan rumah I jer. Memang rumah mu rumah ku lah time tu. I akan balik rumah sendiri kalau nak mandi dan tukar baju je. no no. I tak ada masalah pape pun dengan housemate. Semuanya baik jer. tapi I je yang gedik tak reti nak kawan dengan orang. :'(

Jadinya, sebab I melepak lama sangat dekat rumah Ain, semua housemate Ain pun kawan I time tu. :) Sebenar-benar benar nya, mula-mula. kite tak suka kau nana! sorry. hehe. :D due to various reason actually. we were classmate during Part 1. banyak sangat dramaa. tapi sekarang dah suka dah. :)


HAHAHAHAHAHA. nampak betapa sahabatnya? sampai edit gambar untuk myspace pun harus include caption 'KAMI SAHABAT' -.-'

tapi it's true actually. we are Sahabat. I dah dengan Ain dari semester pertama lagi. Saat perkenalan not so sweet la. Ada ke patut, dia pergi pukul I dengan kertas gulung? sebab time tu kitorang nak switch kelas. tapi sebab Ain panggil Pn Rozila 'cik' as in Miss punya Cik, tapi Puan dengar seperti singkatan untuk 'makcik', kitorang tak dapat switch. and she hit me! someone stranger to me at that time hit me! sebab I yang suggest kitorang switch. Memang I ingat sampai mati lah. 'Kau tak kenal aku, duk pukul2 aku kenapa?' haha. ni tanya dia balik ni confirm tak ingat. 

This was like my hobby. editing pictures. -.-' i think this was like the 'in' thing? at that time. siapa paling banyak tahu guna software die lah terhebat. -.- eleeeeeeeeh macam awak tak? edit edit picture tambah bling bling sikit lepas tu upload dekat friendster dengan myspace. :D

first get away together. :)

cermin kedai kasut kotor pun nak bubuh caption. -.-

classmate.

hehe. nak dengar cerita disebalik bukak puasa ni? nak tahu betapa buruknya perangai Ayu, Ain and me? kitorang tak involve langsung dengan aktiviti-aktiviti kelas. padahal time ni kitorang dapat classmate yang semuanya hyper2 belaka. even time bukak puasa ni, sebenar-benarnya pun, kene paksa datang! macam-macam alasan dah bagi, siap kata ada hal bagai, tapi sebab diorang ni so sweet nak jugak kitorang pergi, diorang willing to alter the date supaya sesuai dengan kitorang. siapa tak rasa bersalah dapat classmates sangat baik macam ni weh siapa tak rasa bersalah???! So, here, I would like to use this opportunity to say sorry and to thank you guys. Sorry we didn't cooperate much. Kitorang kan pemalas. nak bergerak itu adalah sesuatu yang ajaib bagi kitorang. hehe. dan thank you. thank you sebab sabar dengan kitorang yang pemalas ni. :))))

ya, definition AFTAS itu penting.

my birthday! omo, I was once this young.  

one step at a time. 

so here, I conclude my Part 4 old edited picture journal. hehe.

notice pikah tak banyak sangat? sebab time ni pikah rumah lain. so macam tak berapa rapat sangat sebenarnya. 

Post a Comment

Instagram